Намери ни
To Top

Стоян Копривленски с уникална победа над легендата Буакау Банчамек

Най-добрият български кикбоксьор Стоян Копривленски победи легендата на тайландския кикбокс Буакау Банчамек със съдийско решение в битка на K-1 World MAX 2024 в Токио (Япония).

В първия рунд двамата започнаха с високо темпо, разменяйки разнообразни удари. Буакау взе лек превес в този рунд, но Стоян показа, че тепърва ще създава проблеми на тайландеца, след като посрещна атаките му.

Във втория рунд Стоян Копривленски почна добре, като вкара много бързи и точни удари в главата на Буакау, а малко след това го прати и на земята.


В третия рунд Буакау започна да се цели повече в тялото на българския кикбоксьор, който пък от своя страна използваше доста дясната си ръка и лоукикове.

Буакау показа чудовищна издръжливост и може би започне именно благодарения на нея да се налага леко над Копривленски. Бургазлията обаче не спря да работи с ръце, макар че доста ударите не успяваха да попаднат в целта си.

Буакау получи забележка за нанасяне на непозволен удар, но се развихри в последните секунди на битката.

След три изключително здрави и оспорвани рунда съдийското решение отиде в полза на Стоян Копривленски.

Последвайте каналите ни в:


Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558