Намери ни
To Top

Ще има ли нова британска радост на „Силвърстоун“ днес?

Вчера тримата британци във Формула 1 зарадваха максимално многохилядната публика на „Силвърстоун“, след като заеха първите три места в квалификацията за Гран При на Великобритания.

Те ще се опитат и днес да зарадват своите сънародници, а колоната ще бъде поведена от Джордж Ръсел, който преди седмица спечели в Австрия. До него на първата редица ще застане съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън, който е най-успешният пилот на „Силвърстоун“ с общо осем победи, последната постигната през 2021 година.

Зад двамата на втората редица ще се наредят Ландо Норис и Макс Верстапен, които само седмица след контакта си в битката за победата на „Ред Бул Ринг“ отново ще са един до друг на пистата.


Третият ред ще бъде за Оскар Пиастри и приятната изненада на квалификацията Нико Хюлкенберг.

Първият от пилотите на Ферари ще бъде едва седми на старта, а това ще е Карлос Сайнц, който преди две години именно на „Силвърстоун“ спечели първата си победа във Формула 1. Днес обаче за испанецът ще е много трудно да потвори този резултат, а до него на четвъртата редица ще се нареди Ланс Строл. Топ 10 на стартовата решетка ще оформят Алекс Албон и Фернандо Алонсо.

Състезанието за Гран При на Великобритания, с което ще бъде преполовен сезон 2024 във Формула 1, е предвидено за 17:00 часа днес и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:


Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558