Намери ни
To Top

Куман: Никой не очакваше да стигнем дотук

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман заяви, че е много горд с победата над Турция и класирането за полуфиналите на Евро 2024.

“Представихме се отлично. Ако Мемфис Депай беше вкарал още в първата минута, всичко щеше да е различно. Турците постепенно започнаха да се защитават по-добре.


Ние продължихме да сме активни, но ни стана по-трудно да пробиваме. Те усетиха това и взеха надмощие”, сподели наставникът на “лалетата”.

77

Евро 2024: Нидерландия - Турция 2:1

“Изненадах се в ситуацията преди изравнителния гол, когато Дензъл Дъмфрис остави топката да излезе в корнер. Помислих си: “Какво прави той?” Но истината е, че ако имахме повече играчи със сърцето на Дензъл, щяхме да сме още по-добри. В края спечелихме с малко късмет. Често ни критикуват, че не проявяваме характер, но днес наистина не се предадохме до последно”, отбеляза Куман.

“Полуфиналът с Англия? Те разполагат с много добри футболисти, но същото важи и за нас. Дортмунд е по-близо до Нидерландия, може би и това ще има значение. Никой не очакваше от нас да стигнем дотук. Още не сме се срещали с най-силните, но се надявам да ни предстоят два мача до края на турнира”, пожела си бившият защитник.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages


Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558