Намери ни
To Top

УЕФА официално допусна Ман Сити и Жирона в ШЛ, както и Ман Юнайтед и Ница в Лига Европа

УЕФА официално оповести своето решение да допусне Манчестър Сити и Жирона до участие в Шампионската лига, както и Манчестър Юнайтед и Ница до участие в Лига Европа. Това става в резултат на взетите решения през март за облекчаване на правилата за собственост на повече от един клуб. Досегашните правила на европейската футболна централа забраняваха два клуба с една и съща собственост да се състезават в един и същ европейски турнир.

От Манчестър Сити притежават 47% от испанския Жирона, а миноритарният акционер в Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф и неговата компания “Инеос” са собственици на Ница. От УЕФА обаче са намерили компромисни решения, както стана ясно още преди седмици, и отборите ще могат да вземат участие съответно в Шампионската лига и Лига Европа. От европейската централа ще назначат упражнят определен контрол над Жирона и Ница, които временно ще бъдат управлявани от бордове, за да се избегне възможността за външно влияние.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages


Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558