Намери ни
To Top

Над 50 килови яхти ще участват в морската надпревара „Ветроходство и приятели“

Над 50 килови яхти ще участват във ветроходната морска надпревара „Ветроходство и приятели“, която ще се проведе на 6 юли, съобщиха организаторите й.

Състезанието е с начало 11:00 часа от бургаското пристанище „Сарафово“, като гонките ще бъдат в района на моста на централния плаж, остров Света Анастасия и Поморие.

„Ветроходство и приятели“ е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж. Идеята на организаторите е да популяризират ветроходството и да обединят всички хора, обичащи морето и плаванията.


Стартът ще бъде на пристанище „Сарафово“, следва преминаване пред Моста край Бургас, заобикаляне на остров Света Анастасия, преминаване пред Поморие и финал отново в пристанище „Сарафово“. Маршрутът е общо 24 морски мили.

Организатори на събитието са сдружение „Ветроходство и приятели“ и Община Бургас.

Акваторията на Бургаския залив предлага още емоции за любителите на ветроходния спорт. От 11-и до 14-и юли пред Поморие е държавното първенство в Клас Конрад 25Р, а както и пет състезания за август. Първите гонки са от 1-и до 4-и август на най-престижната регата „Порт Бургас“.

Последвайте каналите ни в:


Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558