Намери ни
To Top

Балъков разкри своя Бермудски триъгълник и как е гонел петел на “Парк де Пренс”

Красимир Балъков се върна към славната си кариера и сподели редица свои любими неща. В специално блиц интервю в ефира на Sportal.bg от зоната на Betano в Щутгарт той говори и за някои лични неща. Ето какви бяха отговорите на Бала по различни теми:

Любим спомен от Евро 1996:
Пасът ми към г-н Стоичков, който успя да отбележи първия ни гол на еврофинали – при 1:0 над Румъния.


Всички бяхме много щастливи, защото това беше първата ни и единствена досега победа.

Най-хубавият миг с националната фланелка
Радостта през 1993 година на “Парк де Пренс” при гола на Емо Костадинов, а и аз участвах в комбинацията. Бях толкова щастлив, че не помня какво сме правили след това. Имам спомен само как гонех един петел. Без този гол нямаше да можем да покажем на какво сме способни.

Любим гол за България
Може би този срещу Уелс на рождения ми ден (29 март 1995 г., квалификация за Евро 1996) през пълен стадион в София. Сещам се и за този срещу Финландия (14 май 1992 г.) с десния крак в първия мач от квалификациите за Мондиал 1994.

Любим гол за Щутгарт
Този срещу Шалке 04 (12 май 2001 г.) в последния домакински мач от сезона. Тогава се решаваше дали ще останем в групата, а Шалке се бореха за титлата. Аз успях да реализирам в последната секунда за 1:0.

Предпочитан партньор в халфовата линия
В националния тим на България имаше един, дето все ходеше подире ми и ме питаше какво правиш тук, това е моята позиция. Говоря за Данчо Лечков. Иначе на клубно ниво съм играл с Луиш Фиго (Спортинг), със Звонимир Солдо (Щутгарт) и Георги Георгиев (Етър).

Рутинен гол или хубава асистенция?
И двете са еднакво важни, но една асистенция ми е по-кеф – особено ако след нея се стигне до красиво попадение.

Какво са дузпите: лотария, шанс или майсторлък?
Първо майсторлък и чак след това шанс, защото нещата са фифти-фифти.

Тайната рецепта за българския успех от средата на 90-те
Какво Мичмана беше казал, Господ е Българин. Но преди той да стане българин, имаше едни момчета, които израснаха в социализма, в който имаше условия за развитие на спортисти. После те отидоха в чужбина и придобиха опит. И а късметът на българския отбор беше, че имахме силни футболисти на различни позиции, а не само на определени.

Меси или Кристиано
Аз съм уникален фен и на двамата. През цялата си кариера те показват постоянство. Иначе и двамата са с различни характери.

Три любими неща
България, Португалия, Германия. Това е бермудският ми триъгълник – като вляза там, изчезвам.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe


Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558