Намери ни
To Top

Слот: Искам феновете да видят отбор с много енергия, наследявам тим с печеливша култура

Арне Слот даде първата си пресконференция като мениджър на Ливърпул. В нея нидерландецът говори за това това какво е чувството да наследиш Юрген Клоп и какво е основното му изискване към играта на отбора под негово ръководство. Днес той започна подготовка за новия сезон с едва осем от играчите на мърсисайдци.

„Това, което направи Юрген специален, е впечатлението, което остави след себе си.


На своята първа пресконференция той се определи като Нормалния. Феновете обаче го виждат по различен начин. Това, което направи за клуба, беше повече от нормално.

За нас е важно да се подобрим, защото можем да очакваме другите отбори да стават по-добри. Това е нашата цел. Ще отнеме известно време, за да разберем всичко. Ще използвам времето, за да подготвя отбора максимално добре за първия мач. Помага, ако опознаете града, но помага повече, ако печелите мачовете си. Една от причините да се обърнат към мен, че стилът ми не е много различен. Искаме феновете да дойдат на стадиона и да видят отбор с много енергия. Върху това съм концентриран най-много.

Искам да виждам добри футболисти. Няма толкова голямо значение дали те са млади, или стари. Винаги е добре обаче в отбора да влизат млади футболисти. Това влива енергия в клуба. Те се справят много добре. Ако продължат да го правят, ще има и шанс да играят.

Опознавам и хората тук, и играчите. Гледал съм много мачове и тренировки, но опознаваш по-добре футболистите, когато си заедно с тях.

Голямо предизвикателство е да наследиш Клоп, но аз наследявам и отбор с печеливша култура. Една от причините да дойда тук, е, че наистина смятам, че имаме добър отбор. Миналото показва, че Ливърпул може да печели трофеи. Обичам да печеля и с този клуб имам възможност да печеля.

С Клоп говорихме за много неща, но това си остава между нас. За мен беше специално как пееше името ми след последния мач. Феновете вече пеят за мен, а това е добро начало.

Съперничеството с Гуардиола е нещо, което очаквам с нетърпение, но в тази лига има толкова много добри мениджъри. Пеп със сигурност е един от най-добрите. Гледал съм много мачове от това съперничество. Но в момента мачът срещу Ипсуич е най-важен.

Бил съм на “Анфийлд” два пъти. Веднъж като фен и следващия път, когато ми показаха стадиона. Да имаш фенове, които ценят стила ти, е една от причините да отида и във Фейнорд. Те са специални в Нидерландия. Същото ми казаха и за тези на Ливърпул.

Не бих казал, че предпочитам 4-3-3 или 4-2-3-1. При мен има свобода играчите да заемат различни позиции. Много свобода, когато владеем топката. Когато тя не е при нас, искаме да сме много агресивни.

Кои са най-добрите позиции на Трент и Гакпо? Имам мнение за това къде да играят, но аз ще говоря първо с тях, преди да кажа нещо тук“, заяви Слот.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago


Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558