Намери ни
To Top

Еспаргаро се оттегли от Гран При на Германия след само три обиколки

Алейш Еспаргаро прекрати участието си в уикенда за Гран При на Германия след само три обиколки в първата тренировка на пистата „Заксенринг“.

Пилотът на Априлия се контузи при падането си в спринта в Нидерландия и не участва в състезанието на „Ассен“ миналата неделя. Неговата надежда беше той да се възстанови достатъчно в дните между уикендите в Нидерландия и Германия, за да може да участва пълноценно на „Заксенринг“.


Вчера той получи разрешение да кара в първата тренировка днес, но след само три обиколки той се прибра в бокса и на лицето му беше изписана сериозна гримаса. Той бе прегледан от главния лекар на MotoGP – доктор Анхел Шарте, но още в средата на сесията беше обявено, че испанецът няма да продължи да кара на „Заксенринг“.

Сега той ще се фокусира върху своето възстановяване, за да може да се върне на старта във Великобритания след лятната пауза, която предстои след Гран При на Германия. Самата контузия на пилота на Априлия е в метакарпалната кост на кутрето на дясната ръка.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages


Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558