Намери ни
To Top

Хамилтън за Грезини: Всичко е възможно

Люис Хамилтън каза, че всичко е възможно в отговор на спекулациите, свързващи седемкратният световен шампион във Формула 1 и запален мотоциклетен любител с покупката на италианския отбор на Грезини в MotoGP.

Формула 1 и MotoGP са с почти обща собственост, след като базираната в САЩ Liberty Media, която държи търговските права на Формула, обяви поглъщането на компанията майка на MotoGP Дорна през април. Публикации в италиански и британски медии предполагат, че Хамилтън, който през 2019-а участва в организирана от спонсор размяна на машини за един ден с легендата на MotoGP Валентино Роси, иска да инвестира в най-малкия тим в кралския клас.

„Винаги съм обичал MotoGP.


Интересувам се от развитието на спорта, но все още не съм стигнал толкова далеч“, каза Хамилтън преди Гран При на Великобритания, когато го попитаха конкретно дали се интересува от покупката на Грезини.

„Всичко е възможно. Определено се интересувам, както казах преди, за капитала си… вече с Денвър Бронкос, това беше първа стъпка към собственост на отбор. И да, мисля, че през следващите пет до десет години, надявам се, ще има повече неща. Ще видим къде“, коментира британецът.

Хамилтън стана съсобственик на Денвър Бронкос от Националната футболна лига през август 2022. През същата година той каза, че иска да се включи в повече спортни отбори, за да насърчи чернокожите да придобиват повече собственост и дяловото участие в спорта. Също през 2022 той участва в неуспешна оферта за отбора на Челси от Висшата лига.

Грезини използва мотоциклети Дукати и се управлява от Надя Падовани, вдовицата на основателя Фаусто Грезини, който почина през 2021 след борба с COVID-19 и чийто базиран във Фаенца отбор влезе в MotoGP през 2002 година. Шесткратният световен шампион Марк Маркес се състезава за тима този сезон.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages


Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558