Намери ни
To Top

Окон се надява да има яснота за бъдещето си преди лятната пауза

Естебан Окон заяви пред медиите преди Гран При на Великобритания, че се надява бъдещето му във Формула 1 да бъде ясно преди лятната пауза през август.

Французинът ще се раздели с екипа на Алпин в края на годината след петгодишен престой в Енстоун. Той бива свързван с позициите в Заубер, Уилямс и Хаас, като най-вероятно е той да стане съотборник на Оливър Беарман в американския отбор.

Окон каза пред репортерите на „Силвърстоун“, че неговото бъдеще не зависи от решението на Карлос Сайнц.


Мнозина чакат испанския пилот да направи своя избор, с което пазарът на пилотите да се отпуши, но Окон не смята, че това се отнася за него.

„По принцип няма нищо общо с това, което прави Карлос. Ние сами се справяме, нещата вървят добре и би трябвало след няколко състезания да мога да кажа повече. Надявам се да е преди лятната пауза“, каза Окон.

До лятната пауза във Формула 1 остават общо три състезания, включително това на „Силвърстоун“. След Гран При на Великобритания ще има седмица почивка, а след нея в последователни седмици ще се проведат стартовете в Унгария и Белгия, които ще предхождат заслужената почивка.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages


Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558