Намери ни
To Top

Турският президент Ердоган ще присъства на мача с Нидерландия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени участието си в срещата на върха на Организацията на тюркските държави в Азербайджан и възнамерява лично да присъства на четвъртфиналния мач от Евро 2024 между Турция и Нидерландия в Берлин на 6 юли, съобщи телевизионният канал „A Haber“.

Това решение е взето и във връзка със скандала около национала Мерих Демирал, срещу когото УЕФА започна разследване. Поводът беше демонстрираният от футболиста знак на ултранационалистическата организация „Сивите вълци“.

На 3 юли Турция победи Австрия с 2:1 на осминафиналите на Европейското първенство. Демирал отбеляза две попадения. След втория гол играчът направи жеста, който доведе до разследване от УЕФА.

Телевизионният канал отбелязва, че Ердоган ще пристигне в Германия, за да „повдигне духа на турските граждани след този инцидент (б.ред. – с разследването на УЕФА) и да ги накара да почувстват, че е с тях“.

Все още няма официални изявления относно тези планове от президента. Срещата на върха на Организацията на тюркските държави трябва да се проведе в Азербайджан на 6 юли. Ердоган предварително бе планирал лично да участва в нея.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558