Намери ни
To Top

Хаас потвърди официално Оливър Беарман за сезон 2025 във Формула 1

Напълно според очакванията отборът на Хаас обяви официално Оливър Беарман като своя първи пилот за сезон 2025 във Формула 1 непосредствено преди началото на уикенда за Гран При на Великобритания.

Привличането на Беарман в Хаас се очакваше още преди началото на годината, а след извънредното участие на британеца в Гран При на Саудитска Арабия с Ферари се смяташе за сигурно, че той ще кара за Хаас догодина. Това беше потвърдено по-рано днес, като Беарман ще заеме мястото на Нико Хюлкенберг, който отива в Заубер.

„Радвам се, че мога да дам на един толкова талантлив пилот като Оливър Беарман неговото първо титулярно място във Формула 1.


Той се разви в невероятно зрял пилот в Академията на Ферари и светът видя на какво е способен той в Саудитска Арабия. Оливър доказа, че е повече от готов за това начинание и ние го видяхме сами в свободните тренировки, в които той кара за Хаас.

„Ние нямаме търпение да го развием като пилот и да оберем плодовете на неговия талант – на пистата и извън нея. Оливър е страхотен човек и добро попълнение към нашия отбор. Знаем, че това партньорство ще продължи дългосрочно, което е позитивно за всички“, заяви шефът на Хаас Аяо Комацу по повод привличането на Беарман.

Договорът на британеца с Хаас е многогодишен. Все още не се знае кой ще е съотборник с Беарман, като това най-вероятно ще бъде Естебан Окон, който в края на годината ще се раздели с Алпин.

През този сезон Беарман се състезава във Формула 2, но кампанията му не е никак впечатляваща, най-вече заради факта, че той има множество технически проблеми, които не му позволяват да се бори редовно за точки и победи. Успоредно с ангажиментите си във Формула 2 той е резервен пилот на Ферари и Хаас, като през сезона има предвидени общо шест петъчни тренировки с американския тим. Две от тях вече минаха, а третата ще е утре на „Силвърстоун“.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558