Намери ни
To Top

Хаджар сменя Перес за първата тренировка на „Силвърстоун“

Пилотът от Академията на Ред Бул Исак Хаджар ще вземе участие в първата свободна тренировка преди Гран При на Великобритания, обявиха от тима на „Биковете“ по-рано днес. Младият французин ще седне в болида на Серхио Перес за първите 60 минути за подготовка на „Силвърстоун“ утре.

За Хаджар това ще е трета свободна тренировка, в която той ще участва във Формула 1.


През сезон 2023 той кара за Алфа Таури в Мексико, след което и за Ред Бул в Абу Даби.

С Хаджар броят на младоците, които ще участват в първата тренировка за Гран При на Великобритания, достига четири. Както вече е ясно Оливър Беарман ще кара за Хаас, Джак Дуън за Алпин и Франко Колапинто за Уилямс.

Участието и на четиримата е свързано със задължението на всеки отбор да използва млад пилот в поне две петъчни тренировки в хода на сезона. До момента единствено от Хаас са изпълнили изцяло това си задължение, след като Беарман кара за американския тим на „Имола“ и „Каталуния“, а до края на годината има предвидени още четири участия, включително това на „Силвърстоун“.

Тези шест тренировки на британеца са част от неговата подготовка за титулярно място във Формула 1 догодина. По-рано днес беше обявено официално, че той ще се състезава за Хаас в хода на сезон 2025.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558