Намери ни
To Top

Милена Миткова: Моята олимпийска мечта приключи

Носителката на шест национални титли в скока на дължина на открито и седем в зала Милена Миткова изрази в емоционален пост във “Фейсбук” как се чувства, след като не е успяла да сбъдне своята олимпийска мечта, осъзнавайки, че няма да има възможност да стартира на такъв форум като състезател. 34-годишната софиянка спечели сребърния медал на последния шампионат във Велико Търново преди броени дни с 6.29 м, а титлата там извоюва Пламена Миткова с втори резултат във вечната ранглиста на България – 6.97 м.

“Някои мечти не са, за да се сбъдват.


Остават си просто мечти. Моята олимпийска мечта приключи. Досега винаги е имало следваща Олимпиада, за която да мечтая и да горя. Сега нещата са различни. Олимпиади ще има много, но никога няма да бъда част от тях. Не и като атлет. Олимпиец.

В Инстаграм един спортист описа чувството като “загуба на нещо, което е можело да бъде, но никога няма да бъде.” Няма да излъжа, ако кажа, че в последните дни се чувствам като в траур. И част от него е приемането.

Казват, че няма невъзнаграден труд. Не е вярно. Направих всичко по силите си и не се получи. Благодарна съм на тялото ми, че винаги е било здраво и ме съпровожда в приключенията ми. Трудихме се, бяхме здрави и готови. Малко повече от месец преди крайния срок за класиране, подхлъзването на дъската за отскок беше ключов момент. Последва контузия на коляното. Знаех, че ще бъде трудно класирането, но след нея стана и почти невъзможно. Просто не ми стигна времето.

Винаги съм твърдяла, че атлетиката е нещо повече от резултати. Тя е предизвикателства, приятелства, личностно израстване, преживявания и аз я обичам и практикувам именно заради всичко това.

Е, ако наистина вярвам в това, което казвам, не бива да позволявам на това, че не съм стигнала до Олимпиада да ме определя като човек и атлет. Да, сега боли, но ще мине. Дотогава ще си напомням, че не е важна целта, а това как си извървял пътя до нея”, написа Миткова, а в края на поста си благодари на цялото си семейство за подкрепата, която винаги са и оказвали.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558