Намери ни
To Top

Готви Саутгейт обмисля радикална тактическа промяна за 1/4-финала с Швейцария?

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обмисля да предприеме сериозна тактическа промяна за 1/4-финалния сблъсък с Швейцария. Според “Мирър” и “Дейли Мейл” по време на вчерашната тренировка е работено към връщане към формация с трима централни защитници. До момента Саутгейт твърдо залагаше на система 4-2-3-1, като в продълженията на мача със Словакия англичаните заиграха с 3-5-2.

Ако селекционерът на Англия реши да започне срещу Швейцария с трима централни защитници, което все още не е сигурно, то най-вероятно това ще бъдат Кайл Уокър, Джон Стоунс и Езри Конса, тъй като Марк Геи е наказан за 1/4-финалния сблъсък.


Като ляв уинг-бек в този случай може да бъде използван Букайо Сака, което се случи именно в продълженията на 1/8-финалния двубой. Другият вариант е Люк Шоу, ако той е готов. Отдясно Саутгейт ще избира между Киърън Трипиър и Трент Александър-Арнолд.

Саутгейт използваше формацията с трима централни защитници по време на Мондиал 2018. По време на Евро 2020 той редуваше двете системи. Преди началото на Европейското в Германия той обаче заяви, че не планира да се връща към този начин на игра.

Дали обаче след всички критики за представянето до момента Саутгейт, който досега променяше единствено партньора на Деклан Райс в халфовата линия, ще се реши на толкова радикална промяна?

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558