Намери ни
To Top

Ще остане ли Морбидели в Прамак, за да работи отново с Ямаха?

В края на миналата година Франко Морбидели се раздели със завдоския отбор на Ямаха, за да премине в екипа на Прамак, където кара машина на Дукати, при това напълно идентична с тези на заводските пилоти на италианската марка.

Договорът на бившия световен вицешампион в кралския клас с тима на Паоло Кампиноти е за две години, което означава, че той трябва да кара за Прамак и догодина. А както вчера беше обявено от началото на сезон 2025 Прамак ще започне да работи с Ямаха, което повдига въпроса дали Морбидели ще остане в отбора, за да работи отново с японската марка?

Самият пилот дискутира тази тема след края на петъчните тренировки преди Гран При на Нидерландия. Пред репортерите италианецът заяви, че все още не знае дали ще продължи с Прамак, но добави, че все още има приятели и е привързан към Ямаха.


„Не знам дали ще продължа в Прамак. Но това, което знам е, че този бъдещ съюз на Прамак с Ямаха ще помогне на Ямаха да излезе от тази тежка ситуация, в която се намира марката. Това е още едно нещо, което ще помогне на Ямаха, която е марка, към която аз все още съм привързан. Все още имам много приятели там и имам чувства към марката“, каза Морбидели.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558