Намери ни
To Top

Нов скандал между Верстапен-старши и Хорнър

Напрежението в лагера на световните шампиони във Формула 1 Ред Бул продължава да расте след поредния сблъсък между шефа на тима Кристиан Хорнър и бащата на звездата на отбора Макс Верстапен – Йос.

Йос се оплака пред нидерландските медии, че Хорнър е провалил участието му парада на легендите на Ред Бул, предвиден да се проведе този уикенд на пистата „Ред Бул Ринг”, като Верстапен-старши трябваше да кара RB8 от 2012 година, с който Себастиан Фетел спечели третата си световна титла.

„Колко детински може да се държи този човек – избухна Йос по адрес на Хорнър пред Formule1.nl. – Хорнър не иска да участвам, не иска да ме снимат в това събитие. Приключих с Хорнър, тук е като някаква детска градина. В крайна сметка щях да участвам, но се оттеглих сам. Според мен, това е детинско от страна на Хорнър, но пък казва някои неща за него.”

В началото на година Верстапен-старши беше този, който в прав текст обвини Хорнър за кризата в тима и го призова да напусне, иначе отборът „ще имплодира”.

Разбира се, Хорнър отрече да е налагал вето на участието на Йос и предложи семплото обяснение, че парадът на легендите се организира от организаторите на състезанието. Без обаче да уточни, че болидите, които участват в този парад са под негов контрол, тъй като принадлежат на тима и точно Ред Бул Рейсинг одобрява кой да кара и кой – не при тези демонстрации. В крайна сметка бившият пилот във Формула 1 Патрик Фризахер ще кара на мястото на Йос, а съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко призова двамата да се сдобрят, за да се запази добрата атмосфера в отбора.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558