Намери ни
To Top

Един от двата фаворита Испания или Италия ще може да си гарантира класирането за елиминациите

Два от грандовете на европейския футбол Испания и Италия се изправят един срещу друг в един от най-очакваните сблъсъци в груповата фаза на Евро 2024 в късния мач от днешната програма от 22:00 българско време. В момента те заемат съответно първо и второ място в тъй наречената “група на смъртта” на турнира в Германия.

Тези два отбора се срещат за пети пореден турнир, като в последните два сблъсъка на европейско първенство именно настоящите носители на трофея изхвърляха испанците. В исторически план отборът на Испания има леко предимство с 13 победи срещу само 11 загуби и 16 равенства срещу италианците.


“Ла фурия роха” стартира с впечатляваща победа с 3:0 над Хърватия, а “адзурите” се справиха с 2:1 срещу Албания в двубой, в който трябваше да правят пълен обрат. За всеки от двата отбора успех в този сблъсък ще е не само сериозна крачка към елиминациите, но и заявка за трофея срещу друг от фаворитите.

Възпитаниците на Луис де ла Фуенте постигнаха с впечатляваща победа над хърватите, а в герой на тима се превърна Фабиан Руис, който първо асистира на Алваро Мората, а впоследствие и сам отбеляза. Отлично бе и представянето на Ламин Ямал, който пък се превърна в най-младия футболист в историята на Европейско първенство със своите 16 години и 228 дни. Испанците ще искат да излязат от груповата фаза за пети пореден път.

За Италия това е участие на осмо поредно европейско първенство, в което те ще се стремят към пето участие в елиминационната фаза. Момчетата на Лучано Спалети демонстрираха воля и характер в първата си среща, след като се оказаха изоставащи след по-малко от минута. На тяхна страна е и статистиката, която сочи, че те са демонстрирали ефективност с десет гола в през първите полувремена на последните си четири мача. “Адзурите” се оформиха и като доста неприятен противник за “ла фурия роха” след като ги отстраниха на 1/8-финалите преди осем години във Франция, както и с дузпи на полуфинала на “Уембли” преди четири години. Днес обаче ще имат тежка задача срещу намиращия се във форма тим на Де ла Фуенте.

Предварителните прогнози сочат, че най-вероятно двамата селекционери ще заложат на сходни единайсеторки, които стартираха и в първите мачове. В испанския тим все още не е ясно дали Пау Торес ще е възстановен от своята травма и ще може ли да се завърне в състава. Той бе заменен от Робен Льо Норман в първата среща.

Стартови състави:

Италия (4-2-3-1): Донарума, Ди Лоренцо, Бастони, Калафиори, Димарко, Барела, Жоржиньо, Киеза, Фратези, Пелегрини, Скамака

Испания (4-1-4-1): Симон, Карвахал, Льо Норман, Начо Фернандес, Кукурея, Родриго, Ямал, Педри, Фабиан Руис, Нико Уилямс, Мората

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558