Намери ни
To Top

Отсъствието на Левандовски дава още по-голямо предимство на Нидерландия срещу Полша

Отборите на Полша и Нидерландия ще се срещнат в откриващата среща от група “D” на Европейското първенство. Мачът е от 16:00 часа в Хамбург. Австрия и Франция са другите съперници в групата, като те ще спорят в късния двубой за деня.

За поляците това е четвърта поредна поява на еврофинали, но както и в предишни случаи е много трудно да се прогнозира какво ще направи отборът.


На предходното първенство “дружина полска” финишира последна в групата, след като взе само една точка. На това през 2016 година обаче съставът надхвърли очакванията, завършвайки с равен актив от по 7 точки с Германия и продължавайки към фазата на елиминациите. Там поляците елиминираха Швейцария след дузпи, за да отстъпят после по същия начин от бъдещия шампион Португалия на четвъртфиналите.

Роберт Левандовски и неговите съотборници много трудно се класираха за форума в Германия сега. На тях им се наложи да минат през плейофите, в които в края сразиха Уелс като гости. Очаквано и този път всички надежди на феновете на тима са насочени към нападателя на Барселона. В случая обаче участието на Лева в двубоя с Нидерландия е под въпрос. Според поляците той не е възстановен напълно след травма и няма да играе. Селекционерът на “лалетата” Роналд Куман обаче не вярва в това и подозира, че съперникът лъже.

Нидерландците стартират на Евро 2024 в минорно настроение, след като ключови фигури като Френки де Йонг и Тюн Копмайнерс отпаднаха от състава заради контузии. Отборът поне се представи добре в квалификациите, в които остана само зад Франция, печелейки директна квота.

За “оранжевите” е специално, че този турнир е в Германия, защото точно там през 1988 година те стигнаха до единствената си европейска титла. От тогава до сега те пропуснаха само едно европейско първенство – 2016 г. На предишното преди три години Нидерландия спечели категорично групата си с пълен актив, но после изненадващо отстъпи от Чехия с 0:2 на осминафиналите.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558