Намери ни
To Top

Япония удари Сърбия и си подпечата квотата за Париж 2024

Женският национален отбор на Япония записа 8-а победа в тазгодишната Волейболна Лига на нациите и в същото време си подпечата спечелената квота за Олимпиадата в Париж 2024. Воденият от Масайоши Манабе тим победи категорично световния шампион Сърбия, който е без основните си състезателки и без селекционера си Джовани Гуидети, с 3:0 (25:22, 25:18, 25:15) в третата си среща от турнира в Група 6 от последната седмица, на който е домакин, игран този следобед пред около 7700 зрители в залата във Фукуока.

Така Япония е на 7-о място в световната ранглиста с 331.62 точки, като по този начин ще играе на Игрите във френската столица като един от 4-те отбора, които не бяха спечелили квота за Олимпиадата до този момент.


Сърбия вече има на Олимпийските игри благодарение на второто си място в Група А от квалификационните турнири миналата есен.

Във временното общо класиране в основната фаза на Лигата японките пък са 4-и с 8 победи, 3 загуби и 25 точки и ще играят на финалния турнир в Банкок (Тайланд) следващата седмица. Сръбската „репрезентация“ пък е на 11-о място с едва 3 победи, 8 загуби и 9 точки в актива. Утре (16 юни) са последните двубои и на двата тима на турнира. Първо от 09,00 часа българско време Сърбия ще спори с Италия, а след това от 12,45 часа Япония ще излезе срещу настоящия олимпийски шампион САЩ.

Най-полезна за Япония стана Маю Ишикава със 17 точки (2 аса и 45% ефективност в атала), а капитанката Сарина Нишида реализира още 14 точки (50% ефективност в атака и 25% перфектно посрещане) за победата.

За подмладения състав на Сърбия единствената с двуцифров актив бе Ваня Букилич с 13 точки (1 ас и 36% ефективност в атака), а Мина Миятович завърши с 9.

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558