Намери ни
To Top

Още един френски национал призова сънародниците си да гласуват

Нападателят на Франция Маркюс Тюрам призова съгражданите си да се борят ежедневно, за да попречат на националистическа крайна десница да вземе властта на предстоящите предсрочни парламентарни избори в страната му. Той говори по време на пресконференция на Европейското първенство в Германия, два дни след като съотборникът му Усман Дембеле призова хората да гласуват на изборите, които бяха свикани от френския президент Еманюел Макрон.

„Мисля, че ситуацията е тъжна. Много е сериозна.


Научих за това след контролата срещу Канада. Всички бяхме шокирани в съблекалнята. Това е тъжната реалност на нашето общество днес… Както заяви Усман, трябва да кажем на всички да отидат и да гласуват. Всички трябва да се борим ежедневно. Надявам се, че всички в отбора на Франция споделят моето мнение. Разбирам, че някои играчи могат да дойдат и просто да кажат, че хората трябва да гласуват, но не мисля, че това е достатъчно, трябва също да обясните как стигнахме до тук и сериозността на ситуацията. Няма съмнение, че всички в тима мислят като мен“, коментира Тюрам.

Съставът на Франция започва своето участие на Евро 2024 с мач срещу Австрия в понеделник. По-късно „петлите“ ще се изправят срещу Нидерландия и Полша в двубои от група „D“.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558