Намери ни
To Top

Григор Димитров с коварен жребий на турнира в „Куинс“

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров получи доста коварен жребий на старта на предстоящия следващата седмица турнир от категория АТР 500 в “Куинс”.

Въпреки че е трети поставен в основната схема, Гришо ще трябва да се изправи срещу световния номер 21 Адриан Манарино в първи кръг.

Евентуално във втори кръг няма да става по-лесно за българина, защото го очаква или Себастиан Корда, или Карен Хачанов, като особено за американеца е ясно, че се наслаждава на играта на трева. В третата фаза на турнира в “Куинс” Димитров може да се изправи потенциално срещу осмия в схемата Юго Юмбер, а иначе е в половината на поставения под номер 1 Карлос Алкарас.

Именно Алкарас елиминира Димитров миналата година в “Куинс” и спечели турнира, а впоследствие и “Уимбълдън” с паметен успех над Новак Джокович на финала.

Григор съответно има да защитава 110 точки за достигането си до четвъртфиналите през 2023-та. Любопитното тогава беше, че за да натрупа повече мачове на трева преди “Уимбълдън” нашият топ тенисист реши да се включи от квалификациите.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558