Намери ни
To Top

Гвардиол с ценни съвети към младите футболисти часове преди старта на Хърватия на Евро 2024

Бранителят на Хърватия Йошко Гвардиол, който вече е един от лидерите на своя тим, даде ценни съвети на младите футболисти, които тепърва тръгват по неговите стъпки. Централният защитник на Манчестър Сити направи своя дебют с екипа на “ветрените” през юни 2021 година и бе част от отбора на Златко Далич и за Евро 2020 година. Гвардиол посъветва младите играчи, които тепърва тръгват по пътя на професионалния футбол да не се вслушват в критиките по свой адрес, а да обръщат внимание единствено на мнението на хората, които са близо до тях и ценят.

“Едно от най-добрите решения, които взех, още в началото на своята кариера, точно когато бях в началото, бе да не обръщам внимание на това какво хората говорят по мой адрес.


Имах до себе си баща ми, който е моят най-голям поддръжник, но и най-голям критик. Разчитах на себе си, слушах треньорите, приятели си, които имаха мнение, което ценя. Слушах сестра си, но не обръщах внимание на медиите или какво пишат журналистите. Смятам, че много хора често получават възможност да коментират неща, които не би трябвало по начало. Които не знаят какво е да си на 19 години и да излезеш на терена срещу Англия. За това препоръчвам на младите играчи, които сега навлизат във футбола, да не слушат коментарите, а да ценят мнението на тези, които знаят, че искат най-доброто за тях. В противен случай ще поемат твърде голямо напрежение върху себе си и по този начин няма да могат да развият потенциала си,” заяви Гвардиол.

Гвардиол и неговите съотборници от Хърватия ще направят своя дебют на Евро 2024 тази вечер от 19:00, когато се изправят срещу Хърватия. Двата тима са част от смятаната за най-тежка група на турнира заедно с настоящия европейски шампион Италия и Албания.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558