Намери ни
To Top

Английски отбори участват на турнира по мини футбол „Албена къп“

Два английски отбора правят историческо 13-ото издание на традиционния турнир по минифутбол за аматьори „Албена къп“. Тимовете от Лондон са редовните участници в неделната лига на Острова и първите чуждестранни участници в надпреварата в България.

Отборите сега са разпределени в шест групи, мачове всеки срещу всеки ще излъчат осминафиналистите, които продължават към директните елиминации. Както винаги турнирът събира почти всички най-добри в тази много популярна разновидност на футбола от цялата страна.


Сред участниците са миналогодишните шампиони – отбор „Зелен свят“ от Перник, а техните съграждани от тим „Виктория“ не са пропуснали нито едно издание от дебютното преди 13 години.

Домакините отново предложиха перфектни условия и отлична организация в богатата спортна база на комплекса „Албена“, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.

Това лято организаторите решиха да обединят емоциите от турнира с началото на Европейското първенство в Германия. Специална „Вечер на футболиста“ събра пред огромна тв стена всички участници, които заедно изгледаха откриването и първия мач от шампионата между Германия и Шотландия. Преди това водещият Добри Атанасов се погрижи за доброто настроение с „тематична викторина“, всеки правилен отговор носеше на позналите уникална футболна топка от Бундеслигата с подписа на Красимир Станев, изпълнителен директор на Албена АД. Черноморският курорт е съорганизатор на турнира заедно с „Турист спорт Холидейз“. Вечерта завърши с мощна заря, фойерверките озариха морския небосклон чак до нос Калиакра.

„Фактът че турнирът съвпада със старта на ЕВРО 2024 в Германия ще спомогне участниците в Албена както да играят един срещу друг, така и след това да гледат и коментират заедно мачовете на най-добрите на континента. Аматьорският минифутбол е сред най-популярните, често практикувани и обичани от хората из цяла България занимания и се радваме, че можем да съберем тук на турнира част от най-добрите у нас,“ заяви Анатоли Илиев, един от основните двигатели в организацията на турнира през годините. Според Илиев това събитие предоставя отлична възможност лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели, много добре поддържаната плажна ивица и перфектните спортни съоръжения на комплекса.

„Турнирът е от най-висок ранг и това е гаранция, че в него ще участват най-силните тимове в страната. Имам информация, че повечето от тях се готвят много сериозно в продължение за цялата година,“ каза спортният директор на надпреварата Стефан Йорданов. Право на участие имат лица, навършили 18 години, без картотекираните в първа, втора и трета футболни лиги на България.

Най-интересните мачове, които ще определят призьорите на Албена къп са в неделя сутринта с четвъртфиналите, следвани от полуфиналите и финал около 12:00 ч.

Наградният фонд и това лято е 12 000 лв, като шампионите ще получат 3200 лв, а парични премии са предвидени за всички до осмо място. Срещите се ръководят от авторитетни български рефери.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558