Намери ни
To Top

Испания ще бъде без Аймерик Лапорт срещу Хърватия

Селекционерът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте не беше много конкретен кой ще започне първия мач на тима на Евро 2024 срещу Хърватия в събота, но защитникът Аймерик Лапорт няма да играе, тъй като е извън състава поради неуточнени „проблеми“.

Говорейки на пресконференция в петък, Де ла Фуенте каза, че Лапорт е достатъчно здрав, за да играе срещу хърватите, въпреки че не го разглежда като свой избор.

„Лапорт не е контузен. Той просто имаше някои проблеми и реших, че няма да поемаме риск.


Така че няма да играе утре“, каза 62-годишният специалист.

Шампионът за 2008 и 2012 година Испания достигна до осминафиналите през 2016-а и беше победена с дузпи от Италия на полуфиналите на последното Европейско първенство. Испанците очакват тежък първи мач на турнира срещу хърватите.

„Утре играем срещу друг силен отбор, няма да е лесно. Това е много изравнен турнир с някои от най-добрите играчи в света, така че трябва да се представим на наистина високо ниво и да правим нещата правилно“, каза Де ла Фуенте.

Въпреки че отказа да разкрие кой ще стартира, треньорът засипа с похвали двете крила – Ламин Ямал, 16-годишен, и Нико Уилямс, 21-годишен, като Ямал беше отличен специално.

„Той е младо момче с невероятен талант, това е почти дар от Бога. Много малко играчи имат неговите качества по отношение на разбирането на играта“, добави селекционерът на Испания.

Полузащитникът Родри подчерта колко е важно да започнат добре в група “B”, където ще се изправят също срещу европейския шампион Италия и Албания.

„Турнирът е кратък, групата е трудна и знаем колко важен е добрият първи резултат в този тип шампионати. Още си нервен в началото. Искаме да видим как отборът ще реагира, когато играе на високо ниво“, подчерта Родри. 

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558