Намери ни
To Top

Ферари плаща на Нюи 105 милиона долара за 3 години

В началото на седмицата няколко различни източници обявиха, че Ейдриън Нюи се е договорил с Ферари и на практика бъдещето му във Формула 1 е вече ясно. Най-успешният дизайнер в историята на спорта на практика вече не е част от Ред Бул, въпреки че официално раздялата му с тима ще настъпи в началото на следващата година.

От доста време се твърди, че Ферари е големият фаворит за подписа на Нюи, а сега списание Business F1, което беше и първото издание, което сега съобщи, че той е подписал с италианците, извади на бял свят и предполагаемата заплата на британеца. Според списанието, Нюи ще работи 3 години, като срещу това ще получи 105 милиона долара или по 35 на година.


Това не отговаря на по-ранните твърдения, че Ейдриън ще премине в друг отбор от Формула 1 със заплата, сходна с тази, която досега получаваше с Ред Бул, т.е около 15 милиона британски лири.

Нюи започна работа в Ред Бул през 2006 и със създадените от него автомобили тимът спечели 7 световни титли при пилотите и шест при консктрукторите. 65-годишният дизайнер има световни титли и с Уилямс и Макларън.

Очаква се, че Нюи ще може да започне работа във Ферари през 2025, една година преди влизането в сила на новите технически правила, а според изданието новият му договор е бил „потвърден, но обявяването му се бави.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558