Намери ни
To Top

Мъри се закани тежко на Галатасарай

Българският треньор на Астана Станимир Стоилов изрази надежда, че тимът му може да спечели гостуването на Галатасарай в Шампионска лига. Специалистът призна, че турският клуб е много по-силният, но подчерта, че играчите му имат шансове в мача само ако играят като отбор.

„Галатасарай ни превъзхожда в много компоненти. Но ако покажем отбора игра, можем да разчитаме на успех и класиране в Лига Европа“, заяви Стоилов пред турските медии.


Наставникът на Астана заяви, че естествената трева на стадиона в Галатасарай ще създаде затруднения на играчите му. Както е известно, теренът на казахстанския шампион е с изкуствена настилка.

„Изкуственият терен в Казахстан очевидно не бе добър за Галатасарай и това ни помогна да вземем точка. Сега ще играем на естествена трева и това не е удобно за нас. Решихме да подходим внимателно към този проблем и пристигнахме в Истанбул девет дни преди срещата. Това ще ни помогне да се подготвим добре и да свикнем с часовата разлика“, добави българският специалист.

Мачът между Галатасарай и Астана е във вторник от 21:45 часа българско време. Преди мача от последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига турският клуб има преднина от само 1 точка пред тима на Стоилов. Успех за Астана ще класира отбора в елиминационната фаза в Лига Европа.

Ощр от категория Шампионска лига