Намери ни
To Top

Синер започна по план на „Ролан Гарос“

Един от големите фаворити за титлата Яник Синер спечели първия си двубой на “Ролан Гарос” с 6:3, 6:3, 6:4 срещу Кристофър Юбанкс и продължи забележителната си серия в “Големия шлем” от началото на сезона.

Шампионът на Australian Open имаше сравнително лесна задача на старта си в Париж, като направи завръщане на корта след триседмично отсъствие поради лекуване на контузия в дясното бедро.

На Синер му трябваха 2 часа и 9 минути да преодолее първото си препятствие на “Ролан Гарос”, а след мача той заяви, че е много радостен от играта си.


“Тук стигнах за първи път до четвъртфинал в “Шлема”, така че мястото е много специално за мен”, допълни той.

Италианецът от Южен Тирол има 29 победи и само 2 загуби от началото на 2024-та. Той се превърна в едва четвъртият състезател под 23-годишна възраст в последните 30 кампании, който печели първите си осем мача за сезона в “Големия шлем”. Роджър Федерер е постигал това през 2004-та, Рафаел Надал през 2006-а и 2009-а и Новак Джокович през 2008-ма.

Следващият съперник на Яник Синер също не се очаква да му създаде много проблеми – подвизаващият се с “Уайлд кард” представител на домакините Ришар Гаске.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558