Намери ни
To Top

Хюз се готви да си върне европейската титла на 100 метра

Зарнел Хюз вярва, че светкавичният му старт на сезона го е подготвил перфектно да си върне европейската титла на 100 метра. 28-годишният британец пробяга 19.96, за да открие годината си на 200 метра в Ямайка, побеждавайки известните американци Фред Керли и Крисчън Коулман.

Добавете това към бързите 14.


66 над 150 м на Игрите в Атланта Сити и изглежда, че звездата в спринта се подготвя за още по-голям успех в Рим на 8 юни.

“Чувствам, че има страхотни неща на хоризонта за мен. Трябва да запазя самообладание. Нямам точно време в главата си, когато искам да бягам на Eвропейското, просто искам да отида там и да спечеля.

Наистина се забавлявам в момента. Открих сезона си с най-бързия старт, който някога съм имал през май, така че мисля, че лятото ще бъде много вълнуващо.

Изглежда много добре и съм много доволен от това как нещата започват да се подреждат. Постигнах доста добри времена в тренировките и сега всичко зависи от това да ги събера в състезание.

Очаквам с нетърпение да получа увереността, от която се нуждая, за да участвам на Олимпиадата”, коментира Хюз.

Той ще се сблъска със сериозна конкуренция от домашния герой Ламонт Марсел Джейкъбс в Рим, като италианецът изпревари Хюз през 2022 г.

Но Хюз, който няма да защитава титлата си на 200 метра, за да се съсредоточи върху по-късата дистанция, вече мечтае да накара домашните фенове да млъкнат на “Олимпико” и да си върне короната, която спечели през 2018 г.

“Много съм развълнуван. Очаквам го с нетърпение и знам, че ще бъде вълнуващо, защото е в Рим и италианците са горди хора. Състезанието ще бъде наелектризиращо и очаквам с нетърпение да бъда част от него.

Знам, че Марсел ще има зад гърба си публиката на домакините и наскоро видях клип, на който той бяга в Рим, така че мога да видя колко голям герой е той. Бих се радвал да отида там и да предизвикам раздразнение, което би било вълнуващо”, добави британецът.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558