Намери ни
To Top

Над 200 състезатели от различни държави участваха на маратон „Розова долина“

Общо 217 души се включиха в третото издание на казанлъшкия маратон „Розова долина“, съобщават от прецентъра на местната администрация. Участие взеха състезатели от различни възрастови групи.

Те стартираха на къса дистанция 10 километра, полумаратон 21 километра и в класически маратон 42 километра. Трасетата включваха и маршрути в околностите на Казанлък в посока град Крън, град Шипка и селата Енина, Хаджидимитрово и Шейново.


Най-младият участник беше на девет години, а най-възрастният – на 76 години. В спортната проява се включиха както местни бегачи, така и състезатели от Китай, Великобритания и Италия. Ори мъжете на 42 километра първенец стана Кольо Райчинов, а при жените – Надежда Ангелова. В полумаратона първи са Георги Стефанов и Мая Русева, а на 10 километра първи финишираха Димитър Генов и Таня Димитрова. В тазгодишното издание на маратона бяха подобрени четири рекорда.

Организатори на събитието са Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и Община Казанлък. В подготовката участва и ултрамаратонецът Ради Милев. БТА припомня, че за дългогодишната си спортна дейност Ради Милев е сред предложенията за вписване в Почетната книга на Казанлък. Предложението ще бъде гласувано утре от местния Общински съвет.

Снимка: Община Казанлък

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558