Намери ни
To Top

Италия с 3 от 3 в Лигата на нациите

Световният първенец Италия постигна 3-а поредна победа в Лигата на нациите за мъже. Момчетата на селекционера Фердинандо Де Джорджи обърнаха и надиграха коравия тим на Япония с 3:1 (23:25, 25:16, 25:17, 25:17) в третата си среща от турнира в Група 2 от първата седмица на комерсиалната надпревара, играна тази вечер в зала „Мараканазиньо“ в Рио де Жанейро (Бразилия).

По този начин „Скуадра адзура“ е с 3 победи от 3 мача и 9 точки в актива си във временното общо класиране на Лигата. Днес (26 май) Италия ще излезе срещу домакините от Бразилия за последния си мач на турнира.


Двубоят е от 16,00 часа българско време.

За Япония пък това беше последния мач в Рио де Жанейро, като воденият от Филип Блейн тим завършва с 3 победи, 1 загуба и 10 точки.

Над всички за световните шампиони бе Юри Романо с 20 точки (2 блока, 2 аса и 55% ефективност в атака). Алесандро Микиелето добави още 17 точки (2 блока, 4 аса, 38% ефективност в атака и 6% перфектно посрещане) за победата.

За тима на Япония единственият, който се представи на ниво, беше Кенто Мияуара с 20 точки (3 аса), но и неговите усилия не бяха достатъчни за успеха.

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558