Намери ни
To Top

Играч на Монтана премина в 9-кратен шампион на Полша

Бившият диагонал на Монтана и основен двигател на тима през настоящия сезон в елита Ефбет Супер Волей – полякът Кристиян Валчак продължава своята кариера в родината си.

През новия сезон 212-сантиметровият волейболист подписа с полския гранд СКРА Белхатов, който 9-кратен шампион на страната си.

СКРА Белхатов, който през новия сезон ще бъде воден от румънския специалист Джордже Крецу, представи официално новото си попълнение.

“Кристиян е играч, който комбинира всички аспекти, които ни интересуват.


Той е млад, с огромен потенциал, страхотна физическа подготовка и опит. Всичко това ще бъде добавена стойност за нашия отбор”, заяви президентът на СКРА Белхатов Виеслав Деруло.

“Когато създавахме отбора за следващия сезон, искахме той да е перспективен, но вече опасен за всички. Мисля, че успяхме. Вярваме, че уменията и опитът на Кристиян Валчак ще играят важна роля в това”, добави вицепрезидентът на клуба Томаш Копровски.

През целия изминал сезон на българското първенство ефбет Супер Волей Кристиан Валчак участва в 24 мача и реализира 337 точки. Това е средно над 14 точки на мач. Това постижение включва 279 успешни атаки (ефективност от над 45%), 34 блокади и 24 аса. Резултатите на нападателя му позволиха да бъде сред 10-те най-резултатни волейболисти в българското първенство, както по отношение на общия брой отбелязани точки, така и по отношение на среден брой отбелязани точки за гейм.

“След сезона в българския клуб от Монтана ме очакваха нови предизвикателства и клуб, в който да се развивам като волейболист. Когато разбрах, че мога да прекарам следващия сезон в Белхатов, под ръководството на треньора Джордже Крецу, веднага разбрах, че това е възможността, която чаках”, призна 23-годишният Кристиан Валчак.

“Една от целите ми беше да стигна до Plus Liga на Полша. Освен това имам възможността да се присъединя към клуб с огромна история и съм много щастлив от това. Във волейбола ще направя всичко възможно да разширя уменията си и да помогна на отбора. Надявам се, че целият клуб като един ще постигнем задоволителен резултат и ще вървим в правилната посока”, добави високият 212 сантиметра Кристиан Валчак.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558