Намери ни
To Top

Баная каза кой е неговият предпочитан съотборник в Дукати

С наближаването на Гран При на Италия в MotoGP идва и моментът, в който Дукати ще обяви кой ще бъде съотборник на Франческо Баная в заводския екип на италианците догодина.

Традиционно Дукати обявяват своите трансфери около домашния си уикенд на „Муджело“, който е след само седмица. А претендентите за мястото до Баная са трима, като всеки един от тях е доста сериозно име.

Първият разбира се е настоящият пилот на Дукати Енеа Бастианини, който от началото на година напомня за формата си от сезон 2022, с която той си заслужи промоцията от Грезини в Дукати.


Тогава пренебрегнат за сметка на Звяра бе Хорхе Мартин, който остана в Прамак и стана световен вицешампион през 2023, а от началото на настоящата кампания той е много силен и има огромен аванс на върха в генералното класиране.

В сметки за мястото в Дукати е и Марк Маркес, който се раздели с Хонда и премина в Грезини, където кара миналогодишният модел на Дукати. Това обаче не спира шесткратният шампион да се бори в челото и той вече има два подиума в основни състезания, постигнати в последните два старта в Испания и Франция.

Всички тези фактори правят решението на шефовете на Дукати много сложно. А по време на уикенда за Гран При на Каталуния Баная бе попитан в интервю пред официалния сайт на MotoGP дали има предпочитание кой да бъде негов партньор и италианецът каза, че действително има.

„Енеа, моето предпочитание е Енеа. Мисля, че двамата върши добра работа заедно и ще е хубаво да продължим така, но ще видим“, категоричен бе световният шампион.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558