Намери ни
To Top

Рилски и Балкан подновяват съперничеството си на финала

Отборите на Рилски спортист и Балкан подновяват съперничеството си във финалната серия на Националната баскетболна лига. Рилецо приема актуалните шампиони отново в своята зала “Арена Самоков” тази вечер от 19:00 часа. Резултатът в серията е 1-0 победи в полза на момчетата на Любомир Киров след успеха им в първия двубой.

Откриващият мач от серията премина по изключително странен мач.


Рилски не можа да влезе в двубоя в рамките на първите 14-15 минути и за този период от време допусна Балкан да си спечели сериозна преднина от 21 точки при 17:38, но след това всичко се преобърна и Рилецо вдигна интензитета в защита, за да триумфира с крайното 75:62.

Така, по подобие на финалната серия между двата тима преди две години, Рилски отново взе превес в серията с домакинска победа. След това обаче Балкан спечели следващите три мача и спря самоковци по пътя към златото.

Това бе пета поредна победа за Рилски спортист над Балкан като домакин. Последният успех на ботевградчани на територията на самоковци бе именно във втория двубой във финалната серия през 2022-ра с 86:82.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558