Намери ни
To Top

Коко Гоф: Чувствам, че ако искам да бъда играчът, който наистина искам, трябва да правя промени

Американската тенисистка Коко Гоф каза, че не се притеснява да се поставя в неудобни позиции, за да стане по-добра, добавяйки, че проблемите й с обновения й сервиз в подготовката за Откритото първенство на Франция ще помогнат в дългосрочен план.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ не бе достатъчно прецизна, когато сервираше в първите си два турнира на клей тази година, записвайки средно около 10 двойни грешки в петте мача, които изигра в Щутгарт и Мадрид. Гоф се опитва да бъде по-агресивна при първи сервис и направи промени в техниката си.

„Като цяло чувствам, че ако искам да бъда играчът, който наистина искам да стана, трябва да се чувствам неудобно и да правя промени.


Не само в подаването си, но и в други неща. Опитвам се да подобрявам сервиса си с всеки турнир. Последният ми мач беше много по-добър по отношение на процента и двойните грешки. Уверена съм. Чувствам, че нещата се получават по-добре, но очевидно това е удар, който е труден за промяна. Понякога е трудно да се принудиш да правиш неудобните неща, които знаеш в дългосрочен план са по-добри за теб“, коментира Коко Гоф.

Тя ще се изправи срещу квалификантка в първия кръг на Откритото първенство на Франция, което започва на 26 май.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558