Намери ни
To Top

Юбилеят на Стоичков доведе още една легенда в София

Българските фенове на футбола ще се насладят на наистина голямо шоу по време на историческия юбилей на мегазвездата Христо Стоичков. След имена като Марадона, Чилаверт, Саморано и Дзола, и легендарният капитан на Парма от близкото минало Антонио Бенариво ще уважи събитието. Защитникът, който прекара цели 13 години на „Енио Тардини“, е потвърдил участието си в шоу-спектакъла на Националния стадион „Васил Левски“ на 20 май догодина.

Антонио и Христо са добри приятели още от времето, което носителят на „Златната топка“ за 1994 година прекара при „дуковете“.

След като изписа със златни букви името си в историята на испанския гранд Барселона, Камата носи фланелката на „пармалатите“ през сезон 1995-1996, за които записа 23 мача и 5 гола в Серия „А“.
„Със Стоичков станахме приятели още от първия момент, в който той дойде в Парма като настоящия носител на „Златната топка“ – признава Бенариво. Той е един от най-скъпите ми приятели и до днес, семействата ни също са изключително близки. С огромна радост приех поканата за неговия юбилей“ – допълва легендарният бранител и съотборник на феноменалната „осмица“.
Поредната футболна знаменитост, която ще уважи празника на Модерния ляв, е един от най-успешните футболисти в историята на Парма, неизменна част и капитан на „златния отбор“ от края на миналото хилядолетие. Като лидер на „дуковете“ Бенариво спечели три пъти Купата и веднъж Суперкупата на Италия, два пъти триумфира с Купата на УЕФА, а по веднъж вдигна КНК и Суперкупата на Европа над главата си.

Ощр от категория Тема на деня