Намери ни
To Top

Валентин Илиев: Във футбола не се играе със страх

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев не скри радостта си след победата над Ботев (Пловдив) с 2:1, дошла след късен обрат. По този начин „червените“ си върнаха седмото място, а наставникът заяви, че отборът му трябва да свиква да играе под напрежение, ако иска да бъде на високо ниво.

„Успяхме да вземем мача благодарение на това, че показахме по-голям характер в края на двубоя. Едно равностойно първо полувреме.


За съжаление, за пореден път, много непредизвикани технически грешки от наша страна. Това беше причината противникът да има контраатаки и голови ситуации. Така допуснахме и попадението. Със сигурност не е красивата победа, за която би мечтал един треньор, но пък в много мачове играхме добър футбол и не успяхме да ги спечелим. Най-важно е, че победихме. Има още един двубой, в който всичко зависи от нас.

Нас не ни устройваше равен. През първото полувреме имахме един удар на Никола Илиев. По-голямата острота, която очаквахме да имаме, я нямахме. Затова потърсихме промяна и сменихме схемата на игра.



Голямото желание за победа и шансът, който се отваря пред нас, по един или друг начин, влияе психологически. Ако искаме да играем на високо ниво, трябва да играем под напрежение. Никога не съм го приемал като оправдание. Отбор, който няма цели, не виждам как може да достига някакви върхове.

Не искам да прескачам стъпки. Имаме мач със Славия. Имаме доста футболисти, които са контузени, както и такива, които се връщат след травми. Надявам се да изградим един боеспособен и смел отбор. Във футбола със страх не се играе и не трябва да присъства в нашия отбор“, каза Илиев.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558