Намери ни
To Top

На живо: Рилски спортист – Балкан, без изненади в петиците

Отборите на Рилски спортист и Балкан Ботевград играят един срещу друг в мач №1 от битката за титлата в НБЛ в „Арена Самоков“. Серията е във формат до три победи от общо възможни пет мача, като първите два двубоя са в Самоков, следващите два – в Ботевград, а ако се наложи пети мач, то той ще се изиграе отново на територията на Рилецо.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Майкълин Скот, Алън Арнет, Чавдар Костов, Алекс Симеонов, Джон Флорвиъс

БАЛКАН: Сюприйм Хана, Майкъл Диксън, Николай Грозев, Йордан Минчев, Димитър Димитров

Рилски спортист трябваше да премине през тежки пет мача в серията си срещу Спартак Плевен, за да се класира за финала. Отборът на Любомир Киров преодоля плевенчани с 3-2 победи, след като се наложи над своя съперник с 84:52 в решителния пети двубой.


В него мачът беше равностоен през първите 30 минути, но домакините спечелиха последната четвърт с 31:6 и по този начин пречупиха съпротивителните сили на Спартак.

От своя страна пък тимът на Балкан показа защо спечели титлите през последните две години и отстрани лидера в редовния сезон Черноморец. Възпитаниците на Васил Христов показаха на “акулите” как се прави и ги сразиха в четири мача с общ резултат 3-1. Ботевградчани спечелиха първия двубой в Бургас, загубиха втория, но пред верните си фенове не допуснаха грешка и така елиминираха поставения под №1.

Така за втори път в последните три години ще гледаме финал между Рилски спортист и Балкан. Двата тима премериха сили за трофея през сезон 2021/22, когато Балкан се наложи с 3-1. Тогавашният отбор на Людмил Хаджисотиров имаше домакинско предимство и започна серията с победа със 78:69 в Самоков след 22 точки и 6 тройки от Павлин Иванов. Балкан обаче отговори веднага и открадна предимството на самоковци с успех с 86:82 в мач №2, в който Крисчън Джоунс, Станимир Маринов и Димитър Димитров вкараха по 16 точки. Така серията се измести в Ботевград за третия двубой, в който момчетата на Небойша Видич бяха безгрешни и взеха победата с категоричното 88:65 с помощта на 21 точки от Джоунс и 17 от Дерик Маркс. В петия мач от серията свирепата защита на “зелените” каза своята финална дума и Балкан спечели титлата след 66:54 в своя полза, като Амад Рори вкара 17 точки, а Джоунс допринесе с 15 и 13 борби.

От началото на настоящия сезон Рилски и Балкан се изправиха четири пъти един срещу друг, като балансът е 2-2. И четирите мача завършиха с домакински победи, като в нито един случай гостът не можа да се наложи на територията на противника. В последната им среща Рилски се наложи с 89:62 над “зелените” на 23 април.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558