Намери ни
To Top

Финалът в Лига Европа: Аталанта 2:0 Байер, втори гол на Луукман

Отборите на Аталанта и Байер (Леверкузен) играят при резултат 2:0 на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин във финала на Лига Европа. Адемола Луукман реализира попаденията в 12-ата и 26-ата минута. Италианският състав ще преследва исторически първи евротрофей в клубната история, докато германският тим ще се опита да триумфира за втори път в турнира.

Джан Пиеро Гасперини е заложил на много атакуващ стартов състав, което се вижда от наличието на Тюн Копмайнерс, Шарле Де Кетеларе, Джанлука Скамака и Адемола Луукман.


Сред титулярите също така има един голям отсъстващ: капитанът Мартен де Роон, който е контузен. Така лентата ще отиде на ръката на бранителя Берат Джимсити.

Чаби Алонсо пък е решил атаката на неговия тим да бъде водена от Амин Адли, който е предпочетен пред Виктор Бонифейс и Патрик Шик. Освен това прави впечатление, че зад нападателят ще действа не само младата звезда Флориан Виртц, но и халф-бекът Джереми Фримпонг, който този път е изтеглен по-напред.

Преди началото на мача имаше зрелищно художествено шоу, което продължи няколко минути и подгря феновете на стадиона за футболния спектакъл. След това ирландската легенда Джон О’Шей излезе на терена, за да покаже трофея. Щом мина този организационен момент, дойде време и за появата на футболистите.

19

Финал в Лига Европа: Аталанта - Байер (Леверкузен)

Бергамаските започнаха мача по-настойчиво и стигнаха до гол в 12-ата минута. Тогава Давиде Дзапакоста навлезе в наказателното поле и потърси пас, от който се възползва Луукман и със своя шут нападателят прати топката в мрежата за 1:0.

В 19-ата минута дойде първият удар на германците, като Хуан Мусо улови топката след рикоширал изстрел на Йосип Станишич. Малко след това Джанлука Скамака се отчете с пропуск. В 26-ата минута Адли допусна грешка при овладяването на топката и така секунди по-късно Луукман отново се разписа, този път със страхотен удар от границата на наказателното поле. Така нигериецът се превърна в първия африкански футболист в историята с две попадения във финал от евротурнирите.

В 32-рата минута Скамака опита далечен шут по земя, който не беше проблем за Матей Коварш. Три минути по-късно Алехандро Грималдо стреля, но Мусо излезе и направи спасяване. В 42-рата минута Де Кетеларе нанесе удар от голяма дистанция, но не успя да преодолее противниковия вратар. Малко преди почивката Гранит Джака също изпробва мерника си с шут от голямо разстояние, но топката излетя в аут.

АТАЛАНТА – БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) 2:0

1:0 Луукман (12′)

2:0 Луукман (26′)

Аталанта: Мусо, Джимсити, Хиен, Коласинак, Дзапакоста, Едерсон, Копмайнерс, Руджери, Де Кетеларе, Скамака, Луукман

Байер: Коварш, Тапсоба, Та, Инкапие, Станишич, Паласиос, Джака, Грималдо, Фримпонг, Виртц, Адли

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558