Намери ни
To Top

Цунода: Можем да настигнем водещите отбори

Юки Цунода вярва, че отборът на Рейсинг Булс ще може да настигне водещите пет тима във Формула 1, ако запази настоящата си траектория на развитие.

Тимът от Фаенца започна сезона като част от втората половина на класирането, но постепенно започна да подобрява своето представянето, с въвеждането на нови компоненти по VCARB 01. След първите шест кръга за годината Рейсинг Булс заема шестото място в конструкторския шампионат с 19 точки, с 23 по-малко от петия Астън Мартин.

Цели 12 от тези 19 пункта бяха спечелени в Маями миналата седмица, където Дениъл Рикардо завърши четвърти в спринта, в който Цунода бе осми, след което японецът се класира седми в неделя. Според Цунода тези силни резултати на тима в Маями показват прогресът, който той прави в развитието на своята кола.

„Показва колко много натискаме ние, особено хората, които работят зад кулисите. Прогресът ни в хода на годината е много бърз. Във всяко състезание до момента ние се движим около десетото място и в повечето от тях ние печелим точки. В последно време не са само десети места, а осмо, девето, седмо и четвърто.

„Все още не сме на нивото на Мерцедес, но в Маями можех да карам с темпото на единия Мерцедес. Така че, ако ние продължим по този начин, може би по някое време ще настигнем водещите пет отбора. Никога не знаем какво ще се случи, но сега ние се целим в това“, обясни Цунода пред официалния сайт на Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558