Намери ни
To Top

Нидерландският изпълнител Йост Клайн няма да участва във финала на Евровизия. Нидерландското участие беше прекратено от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), организатор на проявата.

Причината е инцидент със служителка на Евровизия, който в момент се разследва от шведската полиция, съобщават организаторите. Жената е подала жалба.


„Не би било подходящо сега да позволим на Йост да участва.“

Това е първият път в историята на конкурса за песен на Евровизия, когато кандидат е дисквалифициран по време на събитието. Клайн щеше се състезава пети във финала със своята песен “Europapa”.

Европейският съюз за радио и телевизия подчертава, че има политика на нулева толерантност, когато става въпрос за неподходящо поведение.

„Искаме безопасна работна среда за всички, които участват във фестивала“, казаха от организацията, „Поведението на Йост противоречи на нашите правила. Затова сега на финала има само 25 кандидати.“

Организаторът каза още, че „противно на това, което съобщават някои (социални) мрежи, не става въпрос за инцидент с участието на артист или член на делегация“.

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558