Намери ни
To Top

Какво притеснява Нюи в Ред Бул?

В последните дни информациите, че Ейдриън Нюи ще напусне Ред Бул, заляха медиите и много анализатори са на мнение, че този път гениалният дизайнер наистина ще си тръгне. Все още обаче не е ясно как точно ще стане раздялата, както и къде ще продължи кариерата на Нюи.

Но почти никой не отделя внимание на това защо Нюи е решил да си тръгне от Милтън Кийнс. Едната причина е очевидна и вече се появи на бял свят – влошената атмосфера в тима заради секс скандала на Кристиан Хорнър, който разклати тима на световните шампиони и даде повод на съперниците му да стартират битката за власт в тима, която противопостави акционерите в отбора и позиционира Хорнър срещу клана Верстапен и доктор Хелмут Марко.


Но има и още нещо, като първият, който коментира тази теме беше точно Хорнър. Става въпрос, разбира се, за програмата за задвижващи системи, базирана на моторите на Хонда, в която ще участва и американският гигант Форд.

Вече се появиха обезпокоителни информации, че развитието на задвижващата система изостава и прототипите не дават очакваните резултати. Хорнър се опита да успокои духовете и обясни, че в сравнение с Ферари Ред Бул Пауъртрейнс изостават с 70 години от италианците по отношение производството на мотори, така че е нормално да се чуват такива неща. А по-рано тази година се появи информация от Ферари, че задвижващата система за 2026 дава отлични резултати на тестовете.

Според източници от професионалното обкръжение на Нюи в Ред Бул, той се притеснява, че тимът може да се върне в позицията, която заемаше през 2014, в началото на новата турбо ера във Формула 1. Това се случи след четирите поредни титли на Себастиан Фетел, но задвижващите системи на Рено се оказаха ненадеждни и недостатъчно мощни и Нюи е признал, че това е бил от малкото моменти в кариерата му, в който ще е почувствал “безпомощен” да промени представянето на тима.

Според непотвърдена информация, след Маями Нюи ще има среща с представители на Мерцедес, което означава, че най-вероятно все още не е подписал с никого, като интерес към него има заявен от Ферари и Астън Мартин. И в трите случая става въпрос за отбори, които сега в ролята на догонващи на Ред Бул, но пък които се се справят доста по-добре при задвижващите системи и имат по-добри перспективи за сезон 2026.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558