Намери ни
To Top

NYP разтърси света: Готви се преврат в Белия дом

Сътрудници на президента на САЩ Джо Байдън миналата есен са подготвяли „преврат“ в Белия дом, за да отстранят от поста прессекретаря на неговата администрация Карин Жан-Пиер, пише New York Post, позовавайки се на източници.

Както отбелязва изданието, Жан-Пиер стана първият чернокож прессекретар на Белия дом с различна сексуална ориентация, докато разви „дразнещ“ навик да чете готови отговори от бележник в отговор на въпроси на журналисти в брифинги, предава „Фокус“.

Според NYP старшите съветници на Байдън тайно са разработили план за смяна на Жан-Пиер, като за целта са включили хора отвън.

Според източника на изданието Анита Дън, съпругата на личния адвокат на Байдън Боб Бауер, когото вестникът нарича „де факто ръководител“ на комуникационния отдел на Белия дом, се е свързала с видни представители на Демократическата партия, за да убеди Жан-Пиер, че „идва време да продължим напред“.


Източникът на NYP е съобщил, че началникът на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс е знаел за „шпионския“ план и е подкрепил смяната на настоящия прессекретар. Друг източник е заявил, че Дън и Зиентс се опитват да намерят „изящен изход“ за Карин, за да избегнат перспективата да бъде уволнена.

До декември обаче Дън изглежда е признала, че сегашната говорителка е „сигурно укрепена“ на позицията си.

Ощр от категория