Намери ни
To Top

Дешан може да повика абсолютен дебютант в състава на Франция за Евро 2024

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан може да срещне сериозна дилема за своята селекция за предстоящото Евро 2024 в Германия. “Петлите” почти сигурно няма да могат да разчитат на Кингсли Коман и Кристофър Нкунку, а треньорът вече сериозно обмисля идеята да повика Брадли Баркола от Пари Сен Жермен.

Коман получи травма в подколянното сухожилие по-рано този месец. Първоначално баварците обявиха, че той ще е аут за “няколко седмици”, но става все по-вероятно той да не играе повече през този сезон.


Шансовете на Нкунку да играе отново през тази кампания изглеждат малко по-високи, но той едва ли в скоро време би бил готов за титулярно място. Още повече, че бившият нападател на РБ Лайпциг пропусна почти целия сезон поради различни травми.

Именно поради тази причина Дешан обмисля да повика Брадли Баркола за предстоящото европейско първенство. Крилото пристигна в ПСЖ през миналото лято срещу 45 милиона евро от Лион и до момента впечатлява с представянето си. До момента той има три гола и осем асистенции за парижани. Интересното е, че Баркола няма нито един мач за Франция до момента и евентуалното му попадане в разширения състав преди Евро 2024 би била първа негова повиквателна за националния тим.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол