Намери ни
To Top

Намери се и пилот, който да защити Строл след удара с Рикардо

Нико Хюлкенберг е единственият пилот, който застана на страната на Ланс Строл след удара на канадеца в Дениъл Рикардо в хода на Гран При на Китай в неделя.

Пилотът на Астън Мартин се вряза в задницата на австралийския си съперник по време на първия рестарт в края на 26-та обиколка. Тогава Строл не прецени правилно движението на колите пред себе си в спирането за обратния завой №14 и се удари в Рикардо, което практически провали състезанията и на двамата.

Строл трябваше да влезе в бокса за смяна на предно крило, след което получи и 10-секундно наказание преди да финишира 15-ти. Рикардо пък дори не стигна до финала, тъй като пораженията по неговия под се оказаха твърде големи и той загуби много притискане, което му коства много скорост.

След състезанието Строл стана обекти на остри критики, най-вече от страна на Рикардо и Оскар Пиастри, който също пострада в този инцидент. Намери се обаче и пилот, който да заеме страна на Строл в този спор. Това е Хюлкенберг, който бе нспоредствено зад Строл и Рикардо по време на удара между двамата.

„Беше доста зрелищно в завой №14. Всичко, което видях беше как Ланс не забавя много и буквално вдигна колата на Дениъл във въздуха. Аз продължих и повече не ги видях. Продължих, защото те катастрофираха и аз не знаех дали са продължили, или не.

„Мисля, че Ланс беше изненадан леко, случва се. Акордеонният ефект е доста голям в този завой, особени при рестарт след кола на сигурността. Може би и спирачките му бяха студени и нямаше пълната спирателна сила“, обясни пилотът на Хаас.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт