Намери ни
To Top

Ферари обяви официално новия си генерален спонсор

Отборът на Ферари във Формула 1 официално обяви, че има нов генерален спонсор в лицето на технологичната компания Hewlett-Packard, известна повече просто като HP.

Партньорството между двете страни стартира моментално и вече тимът ще носи официалното име Scuderia Ferrari HP. Логата на HP ще се появят по колите, екипите и каските на Шарл Леклер и Карлос Сайнц за Гран При на Маями следващата седмица.

В Маями Ферари ще използва и променена разцветка, която ще включва сини отенъци, но тази промяна не е свързана с нови партньор, чийто основен цвят е именно синият. Тя ще бъде направена в чест на 70-годишнината на Ферари на американския пазар.

Този договор между Ферари и HP слага край на периода, в който Скудерията бе без генерален спонсор. Той започна в края на 2021 година, когато „черните кончета“ се разделиха с Philip Morris International (PMI).

Точната продължителност на партньорството между Ферари и HP не се уточнява. Единствено става ясно, че договорът е „многогодишен“. Като част от него HP ще доставя на Ферари компютри, принтери и други подобни устройства.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт