Намери ни
To Top

ЧСИ вади на сергията апетитен имот на наш бандит, цената си заслужава

Частен съдебен изпълнител обяви на търг атрактивен имот в северната част на Пловдив. Земеделският терен е с обща площ от 102 461 квадратни метра и предназначението му е за рибарник.

Наддаването започва от 379 520 лв., което е 80% от стойността на имота, според регистъра на публичните продажби на ЧСИ, съобщи „Фокус“.


Недвижимият имот е собственост на Ангел Гунчев. Той е един от арестуваните при разкриването на две нарколаборатории и склад за марихуана в района на бившия завод „Ален мак“.

Гунчев и съучастникът му Георги Тодоров са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Апелативния съд.

Пожар разкри страшно престъпление, закопчаха сина на известния бизнесмен Киро Патрона ВИДЕО

Отглеждането на наркотичните растения е ставало в специално оборудвани стопански постройки в района на бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив.

Разкриването на оранжериите за отглеждане на наркотика са открити след пожар в един от обектите, възникнал на 25.02.2024 г. сутринта.

Свидетел разказал, че когато забелязал да излиза дим от една от постройките, единият от обвиняемите Ангел, който бил отвън, е отказал да викат пожарна и казал, че е запалена гума и ще се справи сам, но свидетелят сам се обадил на тел. 112.

От справката получена от тел. 112 става ясно, че Ангел не е направил такова обаждане за възникнал пожар.

Съответно, от там нататък идва пожарна кола, усеща се аромат на марихуана, вика се полиция и се установява скритата оранжерия с цялото оборудване и растения. Свидетели забелязали движение към втори обект и след проверка се стигнало до откриването на втора оранжерия с марихуана.

Месец след разкриването на нарколабораторията ЧСИ Стефан Горчев обявява продажбата на имота за удовлетворяване вземане на взискател по изпълнително дело №: 20248250400012.

Според информацията в кадастралните карти и регистри теренът е с трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: рибарник, категория на земята: 0 (нула). Описаният недвижим имот има тежести, сред които възбрана от 12.12.2022 г. и договорна ипотека от 9.08.2023 г. 

Имотът се продава, тъй като Ангел Гунчев е ипотекарен длъжник. Съгласно Гражданския процесуален кодекс /ГПК/, изпълнителният лист, издаден срещу длъжника, има сила и срещу третото лице, обезпечило вземането с ипотека (ипотекарен длъжник).

Кредиторът няма вземане срещу ипотекарния длъжник, а само право да се удовлетвори от ипотекирания от него имот.

Процедурата за публичната продан е отворена до 8 май 2024 г., а обявяването на купувач ще се извърши на следващия ден – 9 май 2024 г. (четвъртък) в 9:00 часа от частния съдебен изпълнител в сградата на Районен съд – гр. Пловдив.

Ощр от категория