Намери ни
To Top

Клинсман: Ще бъде почти като мечта Интер да спечели Скудетото срещу Милан

Бившият нападател на Интер Юрген Клинсман се надява, че „нерадзурите“ ще успеят да си осигурят Скудетото още тази вечер с победа срещу градския съперник Милан. Той обаче предупреди, че в едно дерби не се знае какво може да се случи.

„Да кажем, че това е прекрасно обстоятелство, почти мечта. Но определено това няма да се превърне в обсебване.


Важното е Скудетото да дойде. За да осъзнаем величието на този сезон, трябва да се замислим, че вече не се питаме дали Интер ще спечели титлата, а кога ще го направи. На „Сан Сиро“ всичко се нулира и се започва от начало. Сезонът показва, че Интер е най-добрият отбор. Дербито обаче е наистина непозната планета без сигурни неща, само си го представете.

Тайната на успеха на Интер? Отстрани атмосферата изглежда страхотно и включва всички: отбора, клуба, феновете. Където и да играе Интер, винаги виждаш големи черно-сини петна на стадиона, това е красиво. Това наистина е Скудетото на усмивките. Симоне Индзаги успя да придаде идентичност на състава и на всяка позиция има алтернатива на високо ниво. Жалко за лошата вечер в Мадрид (отпадането от Шампионската лига срещу Атлетико – б.р.), но 20-ото Скудето надминава всички разочарования.

Кой играч се отличава? Не може да се назове само един, не и в този тим, в който всички работят толкова добре заедно. Лаутаро Мартинес се превърна в невероятен лидер след Мондиала. Той повлича всички, а и бележи, но мнозина заслужават похвали. Ето например Хакан Чалханоолу, който е много добър с ударите и пасовете си. Той вижда всичко и не го е страх да поеме отговорност.

Също така и синът на моя приятел Лилиан Тюрам. Играх с бащата на Маркюс още преди да се роди, по време на периода му в Монако. Той е наследил същите професионализъм и интелект. Следях го изкъсо в Борусия (Мьонхенгладбах), а сега и в Милано. Имам чувството, че той ще се развива още повече и ще го виждаме още по-силен и решаващ. С него, Лаутаро, Чалха, Барела и Бастони Интер има страхотно бъдеще“, коментира Клинсман пред „Гадзета дело спорт“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол