Намери ни
To Top

Николай Грязин стартира в португалско рали

Победителят в WRC2 в рали “Хърватия” Николай Грязин (навигатор Константин Александров, Ситроен С3 Rally2) ще стартира този уикенд в рали “Терас д’Абоборейра”, трети кръг от португалския рали шампионат. Вчера Грязин донесе първата победа на България в категорията WRC2 в Световния рали шампионат, но рали “Португалия” няма да се бори за точки в WRC2, а само в групата RC2.

Българският пилот участва в първия кръг от хърватския рали шампионат две седмици преди старта от WRC и се оказа най-подготвен за скоростните етапи около Загреб в своята категория, както и в в цялата група RC2.

Сега Грязин ще използва отново тази тактика – рали “Терас д’Абоборейра” е трети кръг от португалския рали шампионат и в маршрута му влизат етапи, които през май ще са част и от рали “Португалия”, като отличен пример за това е класическата отсечка “Амаранте”. Но в по-малкото рали този етап е с дължина 22,54 километра, а в кръга от WRC се кара в пълната си дължина от 37,24 км.

Ралито е в петък и събота и важи за ERT и рали шампионата на Португалия като включва 7 отсечки, “Амаранте” се кара два пъти, а общо състезателните километри са 88,73 км.

Рали “Терас д’Абоборейра” ще събере много сериозни пилоти. Крис Мийк е с №1, като той продължава битката за титлата в Португалия срещу Арминдо Аройо и Рикардо Теодосио. Сред чуждите звезди освен Грязин са съотборникът му Йоан Росел, Ян Соланс, Пиел-Луи Лубе, Марко Булакия, Джош Макърлан и др.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт