Намери ни
To Top

Борислав Крачанов: Надявам се тази доминация на Марица да продължи възможно най-дълго

Старши треньорът на новия-стар шампион Марица (Пловдив) Борислав Крачанов говори броени минути, след като изведе тима до 10-ия му пореден триумф в Национална Волейболна DEMAX лига за жени.

Във финалната серия през настоящия сезон пловдивчанки сразиха ЦСКА с 3-0 победи, а титлата стана факт след успех с 3:0 гейма като гост в столичната зала „Христо Ботев“.

„На първо място искам да благодаря на момичетата, на целия щаб и на всички хора, които са зад нас и ни подкрепят. Няма спор, че сме доста млади и се учим в движение, но те проявяват нужното търпение към нас, а ние им се отплащаме с резултатите“, започна Крачанов пред БНТ.

„Смятам, че днес изиграхме може би най-силния си мач от финалната серия. Бяхме концентрирани още от самото начало. Знаехме какво те ще ни предоставят и изпълнихме това, което трябваше. Със сигурност имаме още неща за подобряване, но мисля, че днес седяхме добре на всички елементи. Компромиси има към нашето посрещане, но там изпитваме главоболия през целия сезон и ще трябва да работим усилено, за да се превъртаме по-бързо противниковия сервис“, продължи той.

Младият наставник се върна и към думите си от началото на срещата, че „жълто-сините“ излизат в спора за титлата, „за да я спечелят и да си я приберат вкъщи“.

„За да кажа нещо аз, това означава, че аз вярвам него. Като треньор и като щаб винаги имаше едно съмнение у нас. Ние работим с тези момичета в продължение на 10 месеца само за този сезон. Като сложим и времето преди това, вече стават три години, в които ние работим заедно и няма как да вярвам в тях. На първо място това е заради нашия труд, включително моя и на щаба. Смятам, че всичко, което казах, успяхме да го покажем и да го затвърдим“, коментира още Крачанов.

Накрая треньорът, който изведе пловдивчанки за трети пореден път до златните медали в българското първенство, даде отговор на въпроса до кога би му се искало да продължи хегемонията на Марица.

„Надявам се тази доминация на Марица да продължи възможно най-дълго. Когато пишем история, нека да е максимално дълго, за да може след време на останалите отбори да им е трудно да подобрят този рекорд“, завърши наставникът на шампионките.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол